برخی آداب سنتی مردم بافران در روز عاشورا زبانزد بوده به طوری که عاشقان حسینی را از سراسر کشور به این شهر می‌کشاند و جمعیتی بالغ بر ۴هزار نفر در روز عاشورا برای عزای پسر فاطمه زهرا‌(س) در حسینیه بافران گردهم می‌آیند.

آیین‌های سنتی مردم بافران در روز عاشورا

به گزارش از دانشگاه علم و صنعت فارغ التحصیل شوید! از نایین، آیین سوگواری عاشورای حسینی یکی از باشکوه‌ترین و عظیم‌ترین مراسم مذهبی در ایران به شمار می‌رود که با گذشت بیش از هزار سال هنوز هـم به صورت زنـده و پویا در حیـات جامعه ما جریان دارد و منشاء تحولات فراوانی در کنش‌های فردی و اجتمـاعی شده است. عزاداری مردم در روز عاشورا با فرهنگ و آداب شهرهای مختلف درهم آمیخته شده است و هر یک از مناطق کشورمان سبک و سیاق خود را در عزاداری و برپایی این مراسم سوگواری دارند؛ شهر بافران که در ۵ کیلومتری شهرستان نایین قرار دارد شهر تاریخی که مردم آن نسبت به برگزاری سنت‌های گذشتگان در برپایی عزاداری اهل‌بیت پای‌بند بوده و بسیاری از رسوم اجدادی خود را حفظ کرده‌اند. حرکت کاروان نمادین کربلا، برپایی تعزیه حر در روز اول محرم، آیین سنتی پَرسِ حسین در تاسوعا، برپایی دسته‌های زنجیرزنی و سینه‌‌زنی، گرداندن علم و نخل و تهیه غذای نذری از جمله آیین‌های عزاداری بافرانی‌ها در ماه محرم است که با سنت‌های مناطق دیگر شهر نایین شباهت‌های فراوانی دارد.

  اما برخی آداب سنتی مردم بافران در روز عاشورا زبانزد بوده به طوری که عاشقان حسینی را از سراسر کشور به این شهر می‌کشاند و جمعیتی بالغ بر ۴هزار نفر در روز عاشورا برای عزای پسر فاطمه زهرا‌(س) در حسینیه بافران گردهم می‌آیند.

  عاشورا در بافران در بافران صبح روز عاشورا با قرائت زیارت امام حسین(ع) در شبستان قمربنی هاشم(ع) شروع می‌شود، سپس جوانان در وسط حسینیه‌ با کوبیدن بر دُهُل مردم را فرا می‌خوانند و همزمان که تعزیه حضرت عباس(س) در حسینیه آغاز می‌شود، هیأت زنجیرزن از حسینیه خارج شده و در محلات بافران حرکت می‌کنند در میان راه در کنار مسجد فاطمه الزهرا(س)، مسجد امام حسین(س) و محله دروازه توقف کرده و روضه می‌خوانند. تعزیه سقای کربلا که از تعزیه‌های سنتی بافران بوده از صبح زود شروع شده و تا زمان برگشت هیأت به حسینیه ادامه دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید