در حاشیه روز دوم رویداد اینوتکس، پنل «خط قرمز» با محوریت شیوه حکمرانی اقتصاد دیجیتال و تجربههای جهانی و با حضور امیرحسین شبیری زنجانی، مدیر عامل شرکت شاپرک و امین کلاهدوزان، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک برگزار شد.
به گزارش از دانشگاه علم و صنعت فارغ التحصیل شوید!، امیرحسین شبیری، با اشاره به اینکه حکمرانی وظیفه تنظیمگری را برعهده دارد، بیان کرد: «تنظیمگری باید در تعامل با بازیگران این صنعت انجام شود. تنظیمگری باید میان موجودیتها صورت بگیرد، بنابراین نباید روی یک جزء خاص تمرکز کنیم، بلکه باید به تمام اجزا توجه داشته باشیم تا اکوسیستم بهخوبی کار کند.»
در بحث تنظیمگری نمیتوان از نسخههای موفق خارجی استفاده کرد
امیرحسین شبیری با بیان این موضوع که میتوان از سیاستگذاری کشورهای دیگر کمک گرفت؛ گفت:« شرایط کشورما با سایر کشورها متفاوت است بنابراین میتوان از کشورهای دیگر الگو گرفت اما نباید انتظار نسخه کاملی از آن کشورها را داشت؛ به عنوان مثال ما از قوانین استرالیا استفاده کردیم و سعی کردیم مشابه قوانین آنها را در فضای بانکی اعمال کنیم.»
مدیرعامل شاپرک در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه مهمترین دغدغه در اقتصاد دیجیتال برای همسویی تنظیمگر و کسبوکارها چیست، اظهار کرد: «تنظیمگر خارج از زیستبوم قرار ندارد و همسو با اجزای دیگر است. تنظیمگر افق پرواز خاصی دارد و تمامی روابط را میبیند. اگر استانداردی کنار گذاشته میشود، حتماً به دلیل وجود یک نقص امنیتی بوده است. شاید در وهله اول پذیرش این امر برای کسبوکارها سخت باشد، اما با هدف کمک به پایداری تجارت آنها انجام شده است.»
او ادامه داد:«من اعتقاد دارم که ما هم در شاپرک، باید به سمتی برویم که برونسپاری کنیم. رگولاتور خوب از نظر من دو بال دارد، بال نظارتی آن، مقررات نویسی و بحث صدور مجوزها و.. است و بال دیگر بال توسعه است. برای اینکه از فناوری عقب نماند هرکدام از این بالها اگر سنگینی کنند حرکت شکل نمیگیرد. ما نیاز داریم که بال توسعه را سنگین تر کنیم تا به سمت توسعه برویم و از ظرفیتها برای توسعه استفاده کنیم.»